Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Alexandru Botnari despre democrați: ”Dintre ei sunt și buni, dar sunt și cu semne de întrebare”

Alexandru Botnari, deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), a renunțat la Parlament în favoarea funcției de primar al orașului Hâncești. El a declarat astăzi că pleacă și din PDM.

În luna februarie 2019, în timp ce conducea Primăria Hâncești, Alexandru Botnari a candidat cu PDM la alegerile parlamentare și a devenit deputat. La alegerile locale din 20 octombrie 2019, el a candidat din nou, la al patrulea mandat de primar, și a câștigat în turul al doilea, în fața lui Marcel Petrușan, candidatul Blocului Electoral ”ACUM”.

”Eu și familia mea am avut multe de suferit”

Alexandru Botnari a anunțat astăzi că alege Primăria și că părăsește și PDM, la care a aderat în anul 2009. El a declarat pentru Moldova Curată că decizia nu are legătură cu plecarea partidului de la guvernare, întrucât ar fi intenționat să facă acest pas mai demult. Întrebat dacă apartenența la democrați l-a ajutat în carieră, primarul a răspuns: ”Dintre ei sunt și buni, dar sunt și cu semne de întrebare. Am realizat multe pentru oameni cu colegii mei, dar personal, eu și familia mea am avut multe de suferit”.

Alexandru Botnari a fost protagonistul unei investigații publicate de portalul Moldova Curată.  În timp ce conducea orașul Hâncești, firma familiei sale,  PETROCUB&CO SRL, a câștigat contracte la Primăria, în valoare de circa 400 de mii de lei, pentru livrarea de combustibil. Botnari a declarat atunci că nu a făcut parte din grupul de lucru de selectare a câștigătorului.

Lilia Zaharia

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(0) comentarii
2019-12-05 17:04
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.