Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Despre noi

Pagina web www.moldovacurata.md reprezintă o platformă mediatică on-line actualizată continuu, axată pe tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice şi monitorizarea activitatea Comisiei Naţionale de Integritate (CNI)/ Autoritatea Na'ională de Integritate (ANI) prin metodele specifice muncii jurnalistice.

Noua pagină web www.moldovacurata.md va organiza evenimente publice la tema funcţionării structurilor de control şi a eficienţei politicilor publice în scopul asigurării integrităţii persoanelor cu funcţii publice, va susţine informaţional desfăşurarea campaniilor media care vizează direct sau indirect tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice, echipa redacţională a paginii va scrie investigaţii jurnalistice şi va urmări reacţia CNI/ANI la cazurile semnalate în mass-media care vizează integritatea persoanelor cu funcţii publice etc.

Aceste activităţi au drept scop să contribuie la consolidarea curentului de opinie favorabil controlului privind integritatea persoanelor cu funcţii publice din partea structurilor abilitate ale statului, dar şi din partea publicului şi a instituţiilor mass-media, asigurând presiunea publică necesară pentru aplicarea prevederilor legale în acest domeniu.

Noua pagină www.moldovacurata.md dispune, printre altele, de posibilităţi de transmisiuni video on-line a dezbaterilor şi a altor evenimente organizate de echipa redacţională, de comentare şi expunere a opiniilor la sondajele on-line care vor fi organizate de API pe pagina web, de semnalare a cazurilor de conflicte de interese şi averi nedeclarate ale persoanelor cu funcţii publice, de arhivare a documentelor etc.

Pe noua pagină web sunt concentrate informaţii şi date relevante la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice; legislaţia naţională şi extrase din legislaţia europeană în domeniu; linkuri la materialele relevante publicate în mass-media; rubrici speciale de investigaţii jurnalistice proprii la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice. De asemenea, pe pagina web sunt bannere ale campaniilor media de informare şi sensibilizare care vizează direct sau indirect tematica integrităţii persoanelor cu funcţii publice, care vor fi desfăşurate de API, alte organizaţii neguvernamentale sau de instituţiile publice abilitate.

Totodată, pagina web monitorizează activităţile desfăşurate de ICPC şi procesele judiciare intentate împotriva ICPC de către partidele politice şi politicienii incluşi anterior în „lista neagră” a candidaţilor care nu întrunesc criteriile de integritate. În echipa redacţională a paginii web www.moldovacurata.md, activează un redactor cu experienţă şi un jurnalist de investigaţie care au în responsabilitate actualizarea continue a paginii cu materiale relevante, scriu articole şi investigaţii tematice, desfăşoară activităţi specifice de monitorizare a activităţii  CNI etc.

Proiectul „www.moldovacur​ata.md - platformă on-line despre integritatea persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente cu suportul financiar al Programului Buna Guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova.

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.