Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...
Vlad Plahotniuc
deputat PD

În ultimii ani, de când a intrat în politică, Vladimir Plahotniuc şi-a adunat rudele apropiate într-un bloc din centrul Chişinăului.

Cele două locuinţe menţionate de Vladimir Plahotniuc în ultima declaraţie de avere au o suprafaţă totală de 1.266,7 metri pătraţi, iar potrivit datelor cadastrale ar fi vorba de facto de vreo zece apartamente, cu suprafeţe cuprinse între 60 şi 200 de metri pătraţi, care au fost unite. Cel mai mare dintre cele două apartamente, care a ajuns la o suprafaţă uimitoare de 1.023,1 metri pătraţi, aparţine soţiei demnitarului, proprietate pe care Vladimir Plahotniuc nu a menţionat-o însă în declaraţiile anterioare, deşi Oxana Childescu deţine acest imobil din 2010. Tot din 2010, Vladimir Plahotniuc este proprietar cu acte în regulă al celuilalt apartament, de 243,6 metri pătraţi.

Politicianul a uitat să menţioneze în declaraţia de avere de anul trecut un alt apartament, de 219,9 metri pătraţi, pe care l-a cumpărat la sfârşitul lui 2011 şi pe care i l-a donat consoartei peste o lună. Cu excepţia ultimei declaraţii de avere, în niciuna dintre cele depuse anterior Plahotniuc nu a declarat proprietăţile deţinute de soţia sa, deşi legea îl obligă să o facă. În declaraţiile din anii precedenţi nu regăsim nici cele două garaje pe care le are în proprietate din 2009 şi nici alte două pe care le deţine din 2011. În declaraţiile anterioare nu figurează nici imensul subsol de 82,2 metri pătraţi pe care l-a cumpărat în 2011. Deputatul nu a declarat nici proprietăţile din străinătate, printre care se numără vila impunătoare pe care ar deţine-o pe pe şoseaua Erou Nicolae Iancu din comuna Voluntari, judeţul Ilfov din România. 

Mai multe despre proprietăţile nedeclarate ale lui Vlad Plahotniuc citiţi aici

Fat-Frumos

28.09.2013
11:02
Top demnitari cu probleme...care probleme? Top demnitari fara probleme, fara griji...

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.