Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...
Ruslan Popov
şef de Direcţie în cadrul Procuraturii Generale

Șeful Direcţiei control al urmăririi penale şi asistenţă metodică din cadrul Procuraturii Generale, Ruslan Popov, s-a ales cu dosar penal pentru fals în declarații, după ce Comisia Națională de Integritate a stabilit că procurorul și-a completat eronat declarația de avere, neindicând mai multe bunuri mobile și imobile.

Cauza penală în privința lui Popov a fost pornită încă pe 4 octombrie 2013, iar Consiliul Superior al Procurorilor a cerut ca acesta să fie suspendat din funcție. „Ţinând cont de faptul că Ruslan Popov este conducătorul Direcţiei control al urmăririi penale, iar în exercitarea atribuţiilor funcţionale are competenţe nu numai de control, dar şi de a interveni în cadrul urmăririi penale în calitate de organ ierarhic superior, Consiliul constată că, în situaţia creată, poate fi afectată nu numai imaginea procurorului R.Popov, ci şi a Procuraturii în general, prejudicind astfel autoritatea instituţiei”, se spune în decizia Consiliului.

Procurorul urmează să fie sancționat în baza Art. 352al Codului Penal - Falsul în declaraţii, care se pedepseşte cu amendă de până la 12 mii de lei sau cu închisoare de până la un an, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

 

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.